melitzanes
Ένα απλό, αρωματικό πιάτο που αναδεικνύει τη γεύση των μελιτζανών και φέρνει φρεσκάδα στο τραπέζι

Για ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο με μελιτζάνες, ξεκινάμε αλατίζοντας τις φέτες από τις μελιτζάνες φλάσκες για 15 λεπτά, ώστε να απαλύνουν την πικράδα τους. Μετά τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς να ροδίσουν υπερβολικά. Στη συνέχεια τις στρώνουμε στην κατσαρόλα σε μία ή δύο στρώσεις και τις καλύπτουμε με τις τριμμένες ντομάτες.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

  • 150 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να ροδίσουν έντονα.

  3. Τοποθετούμε όλες τις φέτες στην κατσαρόλα, σε μία ή δύο στρώσεις το πολύ, και περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.

  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά ή απλώς σείουμε την κατσαρόλα, ώστε η σάλτσα να απλωθεί ομοιόμορφα.

  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.

  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και τον μαϊντανό, και σερβίρουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας ελαφρά ή απλώς κουνώντας την κατσαρόλα, για να απλωθεί η σάλτσα παντού. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ντομάτα να δέσει.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και φρέσκο μαϊντανό. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται ιδανικά από φρέσκο ψωμί ή ρύζι.

Μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή, γεμάτη αρώματα και γεύσεις, που αναδεικνύει τις μελιτζάνες σε πρωταγωνιστές του τραπεζιού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αναλυτικοί πίνακες μισθοδοσίας για μόνιμους και αναπληρωτές
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
daskala
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτριών
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
anergia-people.jpg
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων
Η Ελλάδα κρατά σταθερά την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία πτυχιούχων 25-34 ετών – Από τη δραχμή έως σήμερα, μια διαχρονική παθογένεια
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων